Jornades

Jornades

Jornada de Presentació de la plataforma tecnològica MANU-KET a Astúries.

  • Data i hora: 29 d’abril de 2014, de 9:00h a 13:15h.
  • Lloc: seu de PRODINTEC a Gijón , al Parc Científic Tecnològic de Gijón , zona INTRA – Avda Jardí Botànic , 1345 – Edifici “Antic assecador de tabacs ” – 33203 Gijón , Astúries.
  • Agenda provisional:  

L’objectiu d’aquesta jornada, dirigida a empreses vinculades al sector de la fabricació avançada , és donar a conèixer les activitats de la plataforma MANU – KET , així com casos d’èxit amb empreses de diferents sectors; presentar l’estratègia RIS3 d’Astúries, en l’àmbit de la fabricació avançada, i definir possibles col·laboracions amb el sector siderúrgic, a través de la plataforma tecnològica de l’acer PLATEA .

A més , el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) presentarà els instruments de finançament per a empreses així com les novetats de la participació espanyola en les primeres convocatòries del programa europeu H2020.

Horizon 2020: El nou Programa Marc Europeu per la Recerca i la Innovació

Data i hora: 11 de desembre de 2013; de 8:45h a 13:30h.
Lloc: Sala Auditori, Edifici Narcís Monturiol, Parc Cientific i Tecnològic, Universitat de Girona

PROGRAMA

Objectiu de la jornada és explicar l’estructura, els principals eixos i característiques del nou programa marc de finançament de la recerca i la innovació de la Comissió Europea, alhora que dinamitzar la participació d’empreses, grups de recerca i altres organismes de la província de Girona en el programa marc Horizon 2020.

* Oportunitats per a la indústria en el proper HORIZON 2020

El passat 26 de febrer de 2013 el Grup Connect-Eu Factories del Futur, en col·laboració amb la Universitat de Vic, va organitzar un col·loqui emmarcat en el proper Programa Marc Europeu, l’HORIZON 2020, i en les futures oportunitats per a la cooperació industrial. Per a tal ocasió es va comptar amb la presència de Sr. Andrea Gentili, representant de la Comissió Europea a la plataforma ManuFuture, que va remarcat la importància com l’àmbit de la manufactura és clau per aconseguir un lideratge industrial. La sessió es va completar amb la presentació d’un cas d’èxit de projecte europeu de recerca i desenvolupament en cooperació industrial anomenat FlexiCAST.

El col·loqui va comptar amb l’assistència de més de 60 persones pertanyents a empreses, universitats i centres de recerca i centres tecnològics.

L’objectiu del Grup Connect-Eu Factories del Futur és promoure l’activitat i la presència catalana en totes les iniciatives publico-privades que tinguin com a finalitat la recerca i desenvolupament en l’àmbit de la manufactura i la producció industrial. 

  Programa

  Oportunities for the manufacturing industries in the coming HORIZON 2020.  Andrea Gentili, representant de la CE a ManuFuture.

 Projecte FlexiCAST. Dr. Pere Roquet, Grup Roquet

 Joan Guasch, director de l’Àrea de Programes del Centre Tecnològic Ascamm i oordinador del Grup Factories del Futur (esquerra); Dra. Marta Otero, vicerectora de Recerca i transferència de Coneixement de la Universitat de Vic (centre); Andrea Gentili, representant de la CE a ManuFuture (dreta).

* Sessió de treball Grup FdF: La Indústria Catalana del Futur

Dijous 19 de juliol de les 9:15h a 13:30h va tenir lloc a Ascamm Centre Tecnològic una sessió de treball del Grup Factories del Futur que va comptara amb la presència del Sr. Guillermo Álvarez, Punt Nacional de Contacte del CDTI en NMP, que va informà sobre la propera convocatòria europea de Factories of the Future i va fer una introducció al proper programa HORIZON 2020 que la Comissió Europea està preparant. La sessió va incloure un taller dinàmic de treball en equip per a la generació d’idees de projectes col·laboratius.

Programa

Presentació Joan Guasch, Director Àrea Projectes d’Ascamm 

Coordinador del Grup Factories del Futur

Presentació Guillermo Álvarez, NCP del CDTI

Strategic Agenda for the Manufacturing Sector in Catalonia  Elaborada pel Grup Factories del Futur.

* Infodays de les PPP, 9 i 10 de juliol a Brussel·les.

El Grup Connect-EU Factories del Futur estarà present a l’InfoDay de les PPPs que la Comissió Europea ha organitzat pels propers 9 i 10 de juliol.

Presentacions de l’esdeveniment

* El grup Connect-Eu  FdF participa en el Taller de Projectes europeus d’R+D en Alimentació- Producció el 17 de maig dins de la Fira Hispack i BTA (Packaging and Food Technologies, 15-18 de maig a la Fira de Barcelona, Av. Joan Carles I, 64 – L’Hospitalet de Llobregat)

Més informació

* Jornada Cooperació Europea en Recerca i Desenvolupament per a Indústries Manufactureres – 10 de maig de 2012 al Giroemprèn A.1.5 – Parc Científic i Tecnològic de Girona (c/ Pic de Peguera, 15 – Girona)

Participació gratuïta prèvia inscripció a info@fdf.cat // Programa 

Presentació Joan Guasch (Ascamm) 

* Jornada d’Informació i Taller de Generació de Propostes del Grup Factories del Futur – 23 de Febrer de 2012 al Centre CIM – UPC (C/ Llorens i Artigas 12 – Parc Tecnològic de Barcelona)

Presentació Joan Guasch (Ascamm) 

Presentació Joaquim Minguella (CIM-UPC)

– Presentació Miquel Galan (Telstar) 

* 3rd R&D Conference of The Spanish Society of Automotive Engineers (STA) – Efficient Lightweight Structure solutions: 31 de gener 2012 a la Casa Llotja de Mar (Saló Daurat)

* Fira EQUIPLAST: Saló Internacional del Plàstic i el cautxú – 14-18 de novembre 2011 – Recinte Gran Via

* Encontre COPIT de col·laboració: “Sectors industrials transformadors i serveis avançats a la indústria” – Divendres 25 de novembre de 2011. Organitza el Parc Tecnològic del Vallès, el Parc de Recerca UAB i Pimec. Més informació

Conferència: MANUFUTURE  2011  “West and East Europe in global High added Value Manufacturing” – 24-25 de Octubre de 2011, Wroclaw

Jornada Connect-EU –  21 de setembre de 2011, Barcelona

* Sessió Nous Materials per Fabricació (Carta Sessions Treball_4) – 10 de juny 2011, Fundació Ascamm

* Sessió Alt Rendiment (Carta_SessionsTreball_3) – 20 maig 2011,  Universitat Politècnica de Catalunya – CIM

* Sessió Fabricació Intel·ligent (Carta_SessionsTreball_2) – 8 abril de 2011, Fundació Ascamm

* Sessió Fabricació Sostenible (Carta_SessionsTreball_1) – 18 març de 2011, Universitat de Girona