Notícies

Benvolgut/uda senyor/a,

Catalunya és i ha de ser industrial. Jo n’estic convençut i crec que vostè també. No només perquè la nostra economia té una llarga tradició en aquest sector sinó perquè els països amb una economia més sòlida conserven una decidida aposta per la indústria. Per sort, cada vegada són més nombroses i variades les veus que, a casa nostra, reivindiquen aquesta aposta, que és la del Govern de Catalunya.

Aquest repte només s’assolirà, però, si hi ha un compromís clar d’acció tant per part dels sectors més dinàmics de la nostra economia com de les administracions públiques. Per això, la Generalitat ha volgut definir una estratègia industrial pròpia. Ho ha fet escoltant les idees que han emanat de moltes entitats, organitzacions i empreses, analitzant les diverses possibilitats i mirant a Europa i al món. I l’aplicarà demanant i comptant amb la implicació de tothom.

L’exposarem el pròxim divendres 4 de juliol, en un acte que, sota el títol

La Catalunya industrial: un objectiu compartit,

tindrà lloc al Barcelona Teatre (BTM), carrer de Joaquim Blume, s/n, de Barcelona, a les 13 h.

Em plau de convidar-vos-hi i confio que ens hi puguem veure, perquè serà essencial la combinació eficaç de l’impuls públic amb el lideratge privat per tal d’assolir aquesta estratègica aspiració.

Rebi una cordial salutació.

Artur Mas i Gavarró

Barcelona, 17 de juny de 2014

Inscripcions a l’acte La Catalunya industrial: un objectiu compartit

 

 

Jornades d’informatives sobre les Iniciatives Publico-Privades (PPP) de la Comissió Europea: 16-17 desembre 2013 (Brussel·les)

  • Factories del Futur (Factories of the Futur)
  • Edificis d’alta Eficiència Energètica (Energy Efficient Buildings)
  • Vehicles Verds (Green Cars)
  • Indústries de procés (SPIRE)

INSCRIPCIONS AQUÍ

Presentació Plataforma Espanyola de Fabricació Avançada: “MANU-KET”

El proper 23 de abril de 2013 tindrà lloc a la CEOE (c/ Diego de León nº 50, Madrid) la presentació de la plataforma MANU-KET, que neix amb l’objectiu d’identificar oportunitats de col·laboració entre els actors espanyols referents en Fabricació Avançada, i la seva interacció amb les Key Enabling Technologies (KETs): nanotecnologia, micro i nano electrònica, biotecnologia, fotònica i materials avançats.

Aquesta Plataforma es constitueix com una eina indispensable cara a abordar el posicionament en Fabricació Avançada en el proper Programa Marc comunitari HORIZON 2020 i l’Estratègia Estatal de Ciència, Tecnologia i Innovació.

A la jornada assistiran representants del Ministeri d’Economia i Competitivitat, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, el CDTI, la Comissió Europea, EFFRA, representants de la indústria espanyola, etc.

Programa 

Inscripcions a:  Carolina Martínez (cmartinez@sercobe.es), aforament limitat.

Presentació dels resultats del projecte ProtuBend.

El consorci europeu del projecte ProtuBend presentarà el resultats obtinguts en la producció de perfils complexes en 3D i tubs d’acer d’alta i ultra-alta resistència, el dia 5 de juliol a les instal·lacions d’Ascamm Centre Tecnològic.

Més informació

EU-PROJECT MADE4U: FINAL MEETING, 8 juny 2012

Durant els últims 4 anys, un consorci europeu de 13 socis de 8 estats membres diferents, ha cooperat per desenvolupar tecnologies per al disseny i fabricació d’ulleres totalment personalitzades. Des del disseny centrat en l’usuari i una innovadora experiència de compra per a clients futurs, les ulleres personalitzada pot fabricar-se a través d’una cadena de subministrament deslocalitzada i distribuïda a Europa. També hem definit, modelatge i validat diversos models de negoci innovadors per garantir el benefici i creixement sostenible de cada integrant de la cadena de subministrament.

PROGRAMA

Connect-EU sobre les factories del futur a CENFIM

El dia 20 de Juliol de 2011, CENFIM (Centre de Difusió Tecnològica Fusta i Moble de Catalunya) ha organitzat, juntament amb ASCAMM i INDO, i amb la col·laboració d’ACC10, una jornada sobre cooperació europea en recerca i desenvolupament per a les indústries manufactureres. La jornada s’emmarca dintre de les activitats que el grup Factories del Futur està duent a terme per promoure els interessos de les empreses catalanes i facilitar la seva participació al 7è Programa Marc de la Comissió Europea.

 CENFIM i ASCAMM són centres que formen part de TECNIO – xarxa que potencia la tecnologia de frontera, la innovació empresarial i l’excel·lència a Catalunya – i amb aquesta jornada es pretén fomentar la participació de les empreses catalanes en projectes de recerca i desenvolupament d’àmbit internacional.

Jornada Connect-EU sobre les factories del futur a CENFIM

Notícies relacionades…..

http://www.infurma.es/es/novedades/noticia/24896.es.html

http://www.cocinaintegral.net/noticia/cooperacion-europea-para-desarrollo-la-industria/62714

http://www.tecnipublicaciones.com/amdpress/default.asp?sector=madera

http://www.intermobel.net/publico/noticias/muesNoticia.jsp?id_noticia=880